Jubilarna eko-desetka!

Jubilarna eko-desetka!

Jubilarna eko-desetka!

Po jubilarni, deseti put odradili smo podvodno "glancanje" Zagrebačkih jezera. Ovaj put, kao i poslijednjih nekoliko, odabir je pao na Jarun.
Savršena lokacija, hrpa okrijepe zahvaljujući našim dragim sponzorima (Bog vas blagoslovio) te nešto više od stotinjak veselih lica iz svih krajeva Hrvatske, a i šire. Nisu nas čak omeli ni povremeni pljuskovi, iako smo danima ranije nervozno promatrali prognozu i nadali se sunčanom vremenu.
Nama je bilo predivno i zbilja se nadamo da su i svi naši gosti bili zadovoljni.
Zahvaljujemo još jednom svim našim prijateljskim klubovima koji su se odazvali na ovu eko-desetku i samo da znate - računamo na vas i sljedeći put 😉

Slikice uskoro...

A u nastavku slijedi i službeno priopćenje za medije.

 

Zagreb, 3. listopada – U ronilačkoj eko-humanitarnoj akciji čišćenja Jaruna Think Green 2015. održanoj ovog vikenda u Zagrebu sudjelovalo je 132 registriranih ronilaca iz Hrvatske, ali i regije. Ekološki projekt u organizaciji National Geographica Hrvatska i RK Roniti se mora podržali su i veslački prvaci, braća Sinković, koji su ovog vikenda okrunjeni zlatom na Jarunu!

 

U akciji čišćenja zagrebačkog jezera Jarun pod organizacijom RK Roniti se mora i National Geographic Hrvatska, ronioci su, unatoč kišnom vremenu, puni entuzijazma prionuli vađenju smeća što je rezultiralo s preko pola tone izvađenog otpada - starih tepiha, automobilskih guma, limova, plastičnih čaša, staklenih boca, starog željeza... Prodajom hrvatskog izdanja National Geographica prikupljana su, već tradicionalno, sredstva za SOS Dječje selo Hrvatska. Djeca i mladi iz SOS sela, kao i brojni posjetitelji naučili su korisne informacije o ronjenju i podvodnoj fotografiji, ali i saznali koje su to invazivne strane vrste u ekosustavima kopnenih voda te zašto je važno spriječiti njihovo širenje. Jubilarnu, 10. za redom, ekološko-humanitarnu akciju, podržao je i Grad Zagreb, čiji je predstavnik g. Milan Čolić, pozdravio sve okupljene i zahvalio se brojnim roniocima i zaljubljenicima u prirodu koji su svojim entuzijastičkim duhom i ljubavlju prema ronjenju pomogli da ovako nešto bude moguće.

National Geographic Hrvatska i RK Roniti se mora već su najavili iduću eko akciju koja bi se trebala održati na proljeće 2016. godine, i okupiti preko 200 sudionika.

Autor fotografija: Ivana Kaurloto za National Geographic Hrvatska