Ženski ronilački dan

Ženski ronilački dan

Ženski ronilački dan

Nekako smo slučajno, zahvaljujći internetima saznali da je ove godine PADI, vodeća scuba organizacija, iz sebi poznatih razloga proglasio 18. srpnja kao Ženski ronilački dan.

Na inicijativu nekoliko klupskih dama, na internoj FB stranici je ubrzo napravljen ratni plan. Dogovoren je i ugovoren brod kod našeg dragog Edija na Krku i sve je štimalo osim datuma. Naime, kako smo mi u svemu, kao i uvijek, posebni tako smo ženski ronilački dan proslavili dan kasnije, u nedjelju 19. srpnja.

Inicijalni plan je bio da idemo samo mi klupske cure, zauzmemo cijeli brod i guštamo u našem kokošinjcu i trač partijama do mile volje. No nekolicina ne-ženskih klupskih članova je izrazila ogromnu želju da prisustvuju tom svečanom danu pa nam je bilo žao odbiti ih. Ionako nam je netko trebao biti batler, donositi nam osvježavajuća pića, mazati leđa i praviti hladovinu. A pridružili su nam se i naši ronilački buddyji iz KPA Karlovac i KPD Ina Kostrena.

Put do Krka je za neke bio piece of cake, dok je nekolicina u nedjelju ujutro grizla nokte od nervoze u drugoj ili trećoj koloni za redom na autocesti s mišlju: „Ha valjda brod neće isploviti bez nas.“

Cijeli dan je protekao u besramnom guštanju. Edi nas je odveo do otoka Prvića. Prvi zaron je odrađen na jednoj divnoj simpatičnoj siki. Dok smo mi ronjali, Edi i brodski kolega su okrenuli gradele koje su nas čekale gore na terasi. Om nom nom! Dobar dio nas se dvoumio nakon prefinog i preobilnog ručka hoće li navlačiti neopren za drugi zaron ili ne. Ali bogme se isplatilo! Divniji od prvog – zaron kroz tunel na Prviću.

Uslijedili su skokovi s broda, plivanje, brčkanje, ostatci ručka, rakije i kolači, debriefing (naših friških dive mastera), mazanje pekmezima, pričanje lovačkih priča, sve u revijalnom tonu.

Kasno poslijepodne vratili smo se na polazišnu točku. Prije puta, dok smo čekali da se jedne boce napune mi smo one druge praznili u bircu na rivi, i to na račun Edija. Edi, volimo te!

Divan dan...guštati se mora!

 

Ženski ronilački dan slavile su:

Darija Velan, Ema Klubičko, Martina Ćosić, Jelena Ćurko, Daria Ćurko, Ivana Peleš (hmm jel da te pišemo pod RK Sisak ili RSM), Marija Žalac, Elizabeta Žalac, Lana Birač, Martina (KPA Karlovac)

Batleri su taj dan bili:

Karlo Klečina, Filip Krivak, Marko Čorokalo, Miro Ćosić, Nikola Turina i Edi Ratkajec (KPD Ina Kostrena), Bojan Dimitirevski (KPA Karlovac). I pas Edo 🙂

 

Foto: Ivana Peleš, Darija Velan